maandag 9 maart 2020

Een e-bike voor woon-werkverkeer: bijna deze én een nieuwe verdient!

Vanaf juli 2015 monitoren we onze e-bike rijdster, die van Renkum naar Arnhem fietst. Een enkeltje is 18 km en kost circa 50 minuten fietsen; een enkele busreis kost 68 minuten reizen en kost nu € 9,01 voor een retourtje. 
Nu na de 3e grote beurt, waarbij fietsbanden, ketting, cassete worden vervangen en de fiets opnieuw wordt afgesteld en de computer uitgelezen, zijn er bijna 27.000 km gereden. De fietsaccu is na 4,5 nog steeds 100%, maar de fiets staat zoveel mogelijk aan de lader en binnen.
afgelegde km met de e-bike per maand
Uit de figuur blijkt dat vooral vakanties en grote beurten het fietsen belet, echter sinds de aankoop is de rijdster meer uren gaan werken, maar minder gaan fietsen. Dit komt vanwege de mogelijkheid om thuis te werken, welke momenteel ca. 1 dag in de week benut wordt. Dus van 4 naar 3 dagen in de week fietsen. 
Welke ondersteuningsmoduis werd gebruikt.
Het is een luxe e-bike, met 24 versnellingen en via de computer kun je ook nog 5 ondersteuningsmodussen aanklikken, met een maximum van 27 km per uur. Deze luxe is echter overbodig voor een e-bike voor woon-werk verkeer; onze rijdster gebruik alleen het grootste voorblad van de 3 en alleen de 3 kleinste tandwielen van 8 achter. De kleinste is na een tijdje als eerste versleten en dan wordt naar een tandje lichter geschakeld om zo de grote beurt uit te stellen. Van de modus is Power favoriet, maar om ook nog wat conditie te behouden wordt er perioden met minder of zonder ondersteuning gefietst. 
Terugverdientijd e-bike
In het begin waren we bevreesd voor de kosten, maar omdat we nu zelf het wekelijks onderhoud uitvoeren (ketting smeren, remblokken vervangen, etc.) kunnen we de beurten die elke 1.000 km worden gemeld negeren. Uit de figuur blijkt dat we in ca. 2 jaar de fiets terugverdient hebben t.o.v. OV-kosten en nu ook bijna een nieuwe fiets verdient hebben. De onderhoudskosten geven nu een kleine uitstelperiode, maar er kan nu weer ca. 8.000 km worden gefietst. 
Na 27.000 km blijft het korstenoverzicht gelijk aan de vorige; stroomkosten zijn verwaarloosbaar, € 2,- per 1.000 km. Onderhoud tikt harder aan met 5 €cent/km, maar je verdient 20,5 €ct/ km als je gaat fietsen naar je werk. 
Er zijn meerdere blogs over dit onderwerp in het verleden, zoek maar even op deze pagina.
2SPACE.NET